Rüyada Çayırlık /Çimenlik Görmek

Nablusi Rüya Tabirleri: Rüyada çayırlık bir yeri görmek, kolaylıkla elde edilecek rızka veya güçlüğü olmayan hanıma ya da manevi ilme ya da sürekli olacak sadakaya işaret eder.

İmam Nablusî buyuruyor ki: Rüyada çimen görmek mutluluktur. Rüyada bahçenizi çimlendirdiğinizi görmek; zahmetsiz ve eziyetsiz kazanç elde edeceğinize, ev halkına rahat ve huzurlu günler yaşatacağınıza delalet eder.

Rüyada çimen görmek dünya varlığına işarettir. Rüyasında çimenlere uzandığını görmek, tüccar ise, bol kazanca; memur ise terfi edeceğine; hasta ise iyileşeceğine; yolcu ise ve yolda bir yolcusu varsa, döneceğine veya yola çıkacağına delalettir. Halktan biri ise işlerinin iyileşeceğine; fakir ise hal ve vaktinin düzeleceğine delalet eder. 

Rüyada bahçenizin her tarafına çeşitli çimenler ve çiçekler ektiğinizi, sarmaşıklarla süslediğinizi görmek, dünya varlıklarının her türlüsünden evinize donatacağınıza ve çocuklarınıza yurt sevgisi aşılamak ve aile bağlarını kuvvetlendirmek için elinizden geldiğince çalışacağınıza işarettir.

Bazen çayırlık görmek, İslamiyete işarettir. Rüyada çayırlık veya otluk bir yerde ot topladığını veya yediğini gören kimsenin, durumuna bakılır, eğer o kimse fakirse zengin olur. Zengin ise zenginligi artar. Eğer dünyadan sevgisini kesmiş, takva yolunu seçmiş bir kimse ise dünya ziynetlerine aldanır ve yine ona meylederek eski durumuna döner.

Rüyada çayır ve çimen görmek İslamiyetin esasları olarak yorumlanır. Bu bakımdan rüyasında bahçesini çimenle benzediğini görmek, kalbini İslamiyet’in nurları ile doldurduğuna delildir.

Rüyada çayır çimen görmek, bu türlü kıymetli bir semboldür. Bütün tabirciler bu rüyanın bu derece kıymetli oluşunda birleşmişlerdir. Çünkü çayır ve çimen aynı zamanda cennetin süsünden ve ziynetinden dünyaya akseden bir örnektir.

Çeşitli Yeşil Otlar ve Çiçekler ile Bilinen Çayırları Görmek

Çeşitli yeşil otlar ve çiçekler ile bilinen çayırlar, dünyaya hayatına ve malına yorumlanmaktadır. Bazen de çayırlık, hazine ve pazar gibi dünya malı elde edilecek yerlere işaret etmektedir.

Rüyada büyük bir kırda türlü otlar ve yabani çiçekler topladığını görmek İslamiyet’in her türlü manevi nimetlerinden faydalandığına ve kendisine ahiret yolculuğunun şartlarına hazırladığı manasına gelir. Maddi dünyada da o kimse bütün dünya nimetlerinden faydalanır. Fakirse zengin olur, zengin ise malı artar. Çocukları salih amelli birer iyi evlat olarak yetişirler. Anne ve babalarına itaatli ve yurda faydalı birer kişi olurlar.

Bu rüya sahibi ömür boyu hastalık nedir bilmez. Sıkıntı ve yokluk çekmez, onun bu mutluluğu bütün ailesini de aynı derecede mutlu ve sağlıklı kılar.

Çayırlık veya Otluk Bir Yerde Ot Topladığını veya Yediğini Görmek

Rüyada çayırlık veya otluk bir yerde ot topladığını yahut yediğini gören kişinin durumuna bakılır, eğer o kimse yoksul bir kimse ise zengin olacağına delalet eder. Zengin bir kimse bu rüyayı görmüş ise, daha da çok zengin olur.

Eğer dünyadan ve dünya mallarından sevgisini kesmiş ve takva yolunu tercih etmiş bir kimse ise, dünya nimetlerine kanar ve yine eski haline geri döner.

Bir Çayırlıktan Diğer Bir Çayırlığa Geçtiğini Görmek

Rüyada bir çayırlıktan diğer bir çayırlığa geçtiğini gören kimse, dünya malının hevesi ile bir çarşıdan diğer bir çarşıya ve bir sanattan diğer bir sanata geçeceğine işaret eder.

Rüyada çimenli bir sahada gezindiğini görmek, içinizde taşıdığınız bir hissin tekrar yeşerdiğine ve ümitlerinizin yakında hakikat olacağına yorumlanır.

Ayrıca bkz: Çimenlik, Gül Bahçesi, Çayır 

Çayırlık Çimenlik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir